Suggesties en Tips

 

Honderd mensen, honderd verschillende smaken. Over smaak valt niet te twisten, toch willen wij u een aantal theoretische ideeŽn niet onthouden.

Zoals gezegd zijn de mogelijkheden bij ons Wok Buffet onbegrensd. U kunt gerust naar eigen smaak en inzicht ontelbare creaties samenstellen. Er zijn echter een paar punten die wij speciaal willen aanraden:

Gebruik geen vruchten bij gerechten die zout smaken, vruchten zijn bijna alleen te combineren met gerechten die zoet en/of zuur zijn. Een goede balans in de samenstelling is van cruciaal belang bij een gerecht.

Bij de meeste bladgroenten is het verstandig om hier wat meer van te nemen in verhouding tot andere ingrediŽnten. Dit omdat bladgroenten na bereiding verslappen en er minder van overblijft dan wanneer ze nog rauw zijn.

In het algemeen kan gezegd worden, dat u beter geen ratjetoe van 30 soorten ingrediŽnten kunt samenstellen. Selecteer een paar hoofdingrediŽnten en maak het af met een aantal bij ingrediŽnten.

De kunst van het weglaten is ook hier van toepassing.

 


Hieronder doen wij u enige suggesties

Visgerechten:
Inktvis, Tongfilet, peultjes, Chinese kool, broccoli, waterkastanjes en bamboescheuten met zwarte bonensaus. (licht pikant) of zwarte pepersaus (pikant).

Garnalen, visfilet, prei, champignons, waterkastanjes, Chinese champignons met knoflooksaus (licht pikant) of Gon Bao saus (pikant)

Visballetjes, Chinese kool, wortel, paprika, Spaanse uien, taugť, broccoli met knoflooksaus (niet pikant).

Kipgerechten:
Kip, wortel, Chinese kool, bloemkool en waterkastanjes met zoet-zure saus (niet pikant).

Kip, witte kool, Spaanse uien, prei, bamboe, wortel met oestersaus (niet pikant).

Rundvlees gerechten:
Runderhaas, Chinese champignons, peultjes, Spaanse uien, bamboescheuten en wortel met zwarte pepersaus (pikant).

Runderhaas, Chinese kool, champignons, wortel, Spaanse uien met oestersaus (niet pikant) of zwarte bonensaus (licht pikant).

Varkensvlees gerechten:
Varkensvlees, Chinese kool, paprika en Spaanse uien, komkommer, preien met oestersaus (niet pikant).

Varkensvlees, Chinese kool, waterkastanje, ananas, Spaanse uien met Thaise King-Do saus (pikant).

  Groentegerechten:
Taugť, prei, Spaanse uien, paprika, komkommer, wortel, broccoli, peultjes met knoflooksaus (niet pikant).

Sauzen:
Zoet-zure saus: Klassieke Chinese saus met heerlijk ananasaroma (niet pikant).

Oestersaus: Klassieke Kantonese saus op basis van oesters, ideaal bij rundhaas en vlees (niet pikant).

Knoflooksaus: Op basis van knoflook en Chilipeper. Ideaal bij rundhaas of kippenvlees (licht pikant).

Zwarte pepersaus: Zwarte peper bereid met boter en uien (pikant).

Gon-Bao saus: Pikante saus met noten uit China. Ideaal bij varkens- of kippenvlees (pikant).

Thaise King Do saus: Chilipeper, knoflook, tomantenketchup, whisky en tikje limoen (pikant).

Szechuan saus: Pittige saus uit Szechuan. Ideaal bij vlees en rundhaas (zeer pikant).

Wok saus: Specialiteit van het huis.


 
- Alle rechten voorbehouden - Verzorgd door: VSG Commander RI